Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران آمریکایی قصد دارند یک پروژه پنج ساله را برای پیش‌بینی وقوع زمین‌لرزه آغاز کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از ایندیااجوکیشنری، زمین‌لرزه‌ها مانند رعد و برق، به طور ناگهانی رخ می‌دهند. صفحات تکتونیکی زمین، هشدارهای کوچک مبنی بر شکستن گسل بزرگ را پنهان می‌کنند. شاید دانستن نحوه خواندن هشدارها بتواند به جوامع در حفظ زندگی، زیرساخت‌ها و اقتصاد محلی کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشمندان دهه‌هاست که سعی دارند پیش‌بینی‌های قابل اطمینانی در مورد نقاط وقوع زمین‌لرزه داشته باشند اما اکنون یک گروه بین‌المللی از دانشمندان به سرپرستی "دانشگاه تگزاس در آستین"(UT Austin)، به ابتکار جدیدی در این زمینه دست زده‌اند.

"تورستن بکر"(Thorsten Becker)، سرپرست این پژوهش گفت: آنچه ما برای رسیدن به آن تلاش می‌کنیم، پیش‌بینی مبتنی بر فیزیک است.

در این پروژه پنج ساله که با بودجه "بنیاد ملی علوم" (NSF) آمریکا انجام می‌شود، ابزارهای محاسباتی جدید، نرم‌افزارها و مطالب آموزشی متمرکز بر مدل‌سازی پیش‌بینی ابداع خواهند شد. پژوهشگران، دانشجویان را نیز آموزش خواهند داد و کارگاه‌هایی را برگزار خواهند کرد تا از استعدادهای نادیده گرفته شده استفاده کنند.

هدف نهایی این پژوهش، ارائه مدل‌های رایانه‌ای است که می‌توانند امکان وقوع زمین‌لرزه و اثرات آن را پیش‌بینی کنند. این مدل‌های رایانه‌ای، به مدل‌هایی شباهت دارند که برای پیش‌بینی آب و هوا اما در بازه زمانی طولانی به کار می‌روند.

بکر انتظار ندارد که در پنج سال آینده بتواند وضعیت زمین‌لرزه را پیش‌بینی کند اما باور دارد که این ایده از نظر فنی، امکان‌پذیر است. بخش عمده‌ای که باقی می‌ماند، فیزیک حاکم بر زمین‌لرزه‌ها و عدم قطعیت ذاتی آنها است که مولفه‌های اصلی در روند پیش‌بینی به شمار می‌روند.

دانشمندان در این پروژه، روی سه نقطه مستعد زمین‌لرزه شامل شمال غربی اقیانوس آرام، نیوزیلند و ژاپن کار می‌کنند. همه نواحی انتخاب شده، مکان‌هایی هستند که صفحات تکتونیکی در آنجا به هم می‌رسند. تفاوت میان آنها به پژوهشگران امکان می‌دهد تا مدل‌های خود را آزمایش کنند و بفهمند که هنگام تصمیم‌گیری در مورد احتمال وقوع زمین‌لرزه، باید به چه شرایطی توجه کنند.

بررسی این مناطق، چالش‌برانگیز است زیرا معمولا در ساحل واقع شده‌اند و نیروهای عمیق زمین‌شناسی آنها را راه‌اندازی می‌کنند که صدها تا میلیون‌ها سال زمان می‌برد. به همین دلیل، دانشمندان برای شبیه‌سازی گسل‌ها و تنظیمات تکتونیکی، به رایانه‌ها روی آورده‌اند. این پژوهش جدید، شکاف‌هایی را در فیزیک جستجو خواهد کرد و مشخص می‌کند که چه نیازهایی باید جستجو شوند.

"لورا والاس"(Laura Wallace)، از پژوهشگران این پروژه گفت: در این روش نمی‌توانید بفهمید که زمین‌لرزه بعدی، کجا و چه زمانی رخ می‌دهد اما می‌توانید عواملی که احتمال وقوع زمین‌لرزه را افزایش می‌دهند، مورد بررسی قرار دهید.

مؤسساتی که در این پروژه ۲/۸ میلیون دلاری همکاری کرده‌اند، "دانشگاه تکزاس در آستین" (University of Texas at Austin)، "دانشگاه کالیفرنیا، سن دیگو" (UCSD)، "دانشگاه ایندیانا" (Indiana University)، دانشگاه "ام.آی.تی" (MIT)، "مؤسسه فناوری فدرال زوریخ" (ETH Zürich)، "دانشگاه اوترخت" (Utrecht University)، "آژانس علم و فناوری زمینی-دریایی ژاپن" (JAMSTEC)، موسسه پژوهش زمین‌لرزه در "دانشگاه توکیو" (UTokyo)، "مؤسسه ملی توسعه آموزش" (NIED) و موسسه "GNS Science" در نیوزیلند را شامل می‌شوند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: وقوع زمین لرزه پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۹۵۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی رگبار و رعد و برق در نقاط مختلف هرمزگان تا بعد از ظهر امروز

ایسنا/هرمزگان معاون فنی هواشناسی استان هرمزگان از پیش‌بینی رگبار و رعد و برق در نقاط مختلف هرمزگان تا بعد از ظهر امروز خبر داد.

کیانوش عارفی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به رشد ابرهای همرفتی در بعد از ظهر و شب در نقاط مختلف استان هرمزگان، اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود رگبار باران، رعد و برق و گاهی تگرگ در نقاط مختلف استان هرمزگان به وقوع بپیوندد.

وی با اشاره به پیش‌بینی وقوع تندباد لحظه‌ای در لحظات شب، عنوان کرد: وقوع رگبارهای پراکنده باران و رعد و برق مقطعی در برخی از نقاط استان هرمزگان پیش‌بینی می‌شود.

معاون فنی هواشناسی استان هرمزگان با اشاره به تقویت سامانه همرفتی تا روز جمعه، بیان کرد: پیش‌بینی می‌شود در این مدت رودخانه‌های فصلی به ویژه در منطقه حاجی‌آباد و بشاگرد سیلابی شود.

عارفی، با اشاره به افزایش سرعت باد در برخی از ساعات امروز، گفت: از اواخر وقت امشب نیز در تنگه هرمز و بخش‌هایی از دریای عمان و خلیج فارس وزش باد شمال شرقی پیش‌بینی می‌شود. با توجه به پیش‌بینی‌های هواشناسی، توصیه می‌شود رفت و آمدهای دریایی با احتیاط صورت پذیرد.

وی با اشاره به به لحاظ دمایی، از فردا افزایش نسبی دما در استان پیش بینی می‌شود، خاطرنشان کرد: توصیه می‌شود در ساعات بعد از ظهر و شب شناورهای سبک از تردد دریایی خودداری کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • زلزله شدید ۶.۹ ریشتری این کشور را لرزاند
  • وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن
  • کشف نشانه‌ای تازه در مریخ برای اثبات وجود موجودات فضایی
  • ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  • هفت کشف شگفت‌انگیز درباره سیاره عطارد
  • زمین لرزه در شهمیرزاد
  • پیش‌بینی رگبار و رعد و برق در نقاط مختلف هرمزگان تا بعد از ظهر امروز
  • پس‌لرزه ۶.۱ ریشتری در تایوان خسارت به‌ جا گذاشت