Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان دانشگاه آریل روشی ابداع کرده‌اند که می‌تواند به پیش‌بینی زمین لرزه‌های بزرگ تا ۴۸ ساعت قبل از وقوع زلزله کمک کند. از این رو محققان این دانشگاه با استفاده از الگوریتم ماشین بردار پشتیبان (SVM) برای ترسیم محتوای کل الکترون در یونوسفر (بالاترین بخش جو)، زلزله‌ها را پیش‌بینی می‌کنند. آن‌ها با کمک این الگوریتم زمان و وقوع زلزله را با دقت ۸۷.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ درصد پیش بینی می‌کنند.

به گزارش interestingengineering، جرم سیاره ما از گوشته و پوسته زمین ساخته شده است. با توجه به مطالعه محققان این لایه‌ها یکنواخت نیستند و از چندین قطعه یا صفحات تکتونیکی تشکیل شده‌‌اند، به طوری که به آرامی در اطراف خود حرکت می‌کنند و هر از گاهی به یکدیگر برخورد می‌کنند. هنگامی که این صفحات تکتونیکی از کنار دیگر می‌لغزند یا به صفحه دیگری برخورد می‌کنند، ممکن است زلزله رخ دهد. حال سوال اینجاست که آیا می‌توان زلزله را پیش بینی کرد؟

بسته به شدت زلزله، تأثیر آن بر زندگی انسان می‌تواند خسارت بسیاری را به همراه داشته باشد. در حالی که زلزله‌های خفیف فقط می‌توانند چند موج را به زمین بفرستند، زلزله‌های قوی‌تر می‌توانند ساختمان‌ها را در چند ثانیه به ویرانه تبدیل کنند. زمین لرزه ۵.۹ ریشتری ماه گذشته در شرق افغانستان بیش از ۱۰۰۰ کشته و تعداد زیادی زخمی برجای گذاشت.

بنابراین، دانستن زمان وقوع زلزله یکی از نیازهای اساسی بشر است. اگرچه فناوری ثبت شدت زمین لرزه و تعیین محل دقیق ساییده شدن صفحات به یکدیگر در دسترس است، اما زمین شناسان قادر به پیش‌بینی وقوع آن نیستند.

به گفته وب سایت سازمان زمین شناسی آمریکا (USGS)، زمین شناسان از روش‌های مختلفی برای پیش بینی زلزله استفاده کرده‌اند که می‌توانند به طور دقیق بیان کنند که آیا یک صفحه زمین ساختی در آینده شاهد زلزله خواهد بود یا خیر. با این حال، آن‌ها نمی‌توانند زمان یا تاریخ دقیقی برای وقوع آن پیش‌بینی کنند.

چگونه محققان دانشگاه آریل ادعای پیش‌بینی زلزله می‌کنند؟

محققان دانشگاه دانشگاه آریل به جای نگاه کردن به حسگر‌های زمینی به آسمان نگاه کردند تا پیش‌بینی‌های خود را انجام دهند. آن‌ها با استفاده از الگوریتم ماشین بردار پشتیبان (SVM)، محتوای کل الکترون موجود در یونوسفر، بالاترین لایه جو، را به داده‌های GPS برای پیش بینی زمین لرزه ترسیم کردند.

در یک مقاله تحقیقاتی منتشر شده در ژورنال Remote Sensing، بیان شده است که وقتی صفحات زمین تحت فشار قرار می‌گیرند، تقریباً همه سنگ‌های روی سطح زمین حفره‌های مثبتی را فعال می‌کنند که می‌توانند جریان‌های الکتریکی را حمل و تولید کنند. با تجمع این حامل‌های بار در سطح زمین، یون‌های باردار نیز در نزدیکی سنگ‌های تحت تنش جمع می‌شوند و این جریان را به بیرون هدایت می‌کند. در نتیجه این جریان در یک دوره زمانی به یونوسفر منتقل می‌شود، جایی که می‌توان زمین لرزه را شناسایی کرد.

بر اساس این مقاله، محققان ادعا می‌کنند که روش آن‌ها می‌تواند یک زلزله بزرگ را تا ۴۸ ساعت قبل از وقوع آن و با دقت ۸۰ درصد تشخیص دهد. محققان زمین لرزه بزرگ را به عنوان هر لرزشی با بزرگی ۶ یا بالاتر طبقه بندی می‌کنند. 

بیشتر بخوانید

تشخیص زلزله در زیر آب با کمک کابل‌های اینترنتی

 

باشگاه خبرنگاران جوان فضای مجازی دريچه فناوری

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: زلزله زدگان پیش بینی زلزله فناوری جدید زمین لرزه پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۰۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غیر از متخصص به الگوهایی که به درد انسان امروز بخورد نیاز داریم

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم بزرگداشت حکمت الله ملاصالحی عصر دیروز (سه شنبه چهارم اردیبهشت ماه) در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

ان‌شاءالله رحمتی، استاد فلسفه دانشگاه آزاد اسلامی و سردبیر مجله حکمت و معرفت گفت: من هیچ وقت شاگرد مستقیم آقای ملاصالحی نبوده ام اما در مراسم امروز تعاریفی که بقیه راجع به ایشان داشتند برایم بسیار جالب بود. به همین دلیل فکر می‌کنم خیلی صلاحیت صحبت درباره ایشان را ندارم.وجود آقای ملاصالحی غیر از همه مواردی که مطرح شد یک مورد مهم‌تر هم دارد و آن هم اینکه ایشان یک محقق واقعی هستند. البته منظور من از محقق در اینجا شخصی که تحقیق می‌کند نیست بلکه منظورم متحقق به حقیقت شدن است.

وی افزود: سهروردی در یکی از رساله‌هایش می‌گوید کسانی که به آسمان نگاه می‌کنند سه دسته هستند. دسته اول افراد عوام هستند که با سر به آسمان نگاه می‌کنند. دسته دوم کسانی هستند که با دیده تخصص به آسمان می‌نگرند، مثل منجمان. دسته سوم هم کسانی هستند که آسمان را به چشم محقق (متحقق به حقیقت شدن) می‌بینند.آقای ملاصالحی از این منظر جزو دسته سوم است. محققانی امثال آقای ملاصالحی در دنیای امروز ما کبریت احمر و کیمیا هستند که به راحتی هم قابل دیده شدن نیستند.

رحمتی ادامه داد: وقتی در قرآن نگاه می‌کنیم می‌بینیم که درباره عبرت از گذشتگان بسیار صحبت شده است. ممکن است برخی عبرت را به معنای پند گرفتن بدانند اما برخی هم عبرت را به معنی عبور از وجه مجهول به معلوم می‌دانند که به نظر می‌رسد سلوک آقای ملاصالحی هم از این جنس است.

این استاد فلسفه اضافه کرد: متأسفانه در فضای دانشگاهی امروز ما فقط متخصص تربیت کردیم نه محقق به معنایی که گفتم. این در حالی است که ما به غیر از متخصص به الگوهایی نیاز داریم که از آنها یاد بگیریم و داشته‌هایشان به درد انسان امروز بخورد.

وی در پایان گفت: زمانی که آقای ملاصالحی بیمار بودند بنده هر از گاهی سراغ ایشان را می‌گرفتم و این اولین بار بود که یک بیمار خیلی پرشور درباره بیماری اش حرف می‌زد و مثل همه بیمارها شکایت از درد و بیماری نمی‌کرد. انگار ایشان همان عبوریی که پیش از این اشاره کردم را نسبت به بیماری هم داشتند.

زبان و بیان شیوا و قوی ملاصالحی

مهرداد ملک زاده، باستان شناس و پژوهشگر کشورمان سخنران دیگر این مراسم گفت: سخن گفتن فی البداهه درباره آقای ملاصالحی بسیار سخت است چون نمی‌شود حق مطلب را به خوبی ادا کرد. نزدیک ۱۰ سال پیش وقتی نشان دکتر نگهبان را به ایشان تقدیم کردیم در آن جلسه گفتم که ایشان چه مقامی نزد اندیشه و صاحبان تفکر دارند.

وی افزود: ویتگنشتاین در یکی از کتاب‌هایش گفته فلسفه بحث الفاظ است و آقای ملاصالحی و شیوه سخن گفتنشان هم مظهری از همین گفته ویتگنشتاین است. البته من هیچ وقت افتخار شاگردی رسمی آقای ملاصالحی را نداشتم اما زمانی که در فرهنگستان نزد ایشان بودم بسیار از شیوه اندیشه شأن آموختم. حکمت ملاصالحی زبان و بیان بسیار قوی دارد. درست مثل چیزی که ویتگنشتاین درباره فلسفه گفته است.

ملک زاده در پایان خاطره جالبی از اولین مواجه اش با ملاصالحی بیان کرد.

حمیدرضا ولی پور، عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی در ادامه این مراسم گفت: به عقیده من مهمترین کاری که ایشان کردند ایجاد پیوند فلسفه و باستان شناسی است. خیلی از مردم درباره باستان شناسی یک نوع نگاه ایندیانا جونزی دارند. ما هم وقتی در دهه شصت وارد دانشگاه و شاگرد ایشان شدیم با چنین تصویری درس خواندن را آغاز کردیم ولی با استادی مواجه شدیم که از جنس و سنخ دیگری صحبت می‌کرد.او ما را به اندیشه و فکر کردن وا داشت.

کد خبر 6087728 سارا فرجی

دیگر خبرها

  • چالوس دوبار لرزید
  • ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته
  • ثبت ۵ زمینلرزه در خوی طی هفته گذشته
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند
  • ۲ زلزله شدید تایوان را لرزاند
  • زمین لرزه در شهمیرزاد
  • بررسی روند بازسازی زیرساختهای آب وفاضلاب مناطق زلزله زده خوی
  • پس‌لرزه ۶.۱ ریشتری در تایوان خسارت به‌ جا گذاشت
  • غیر از متخصص به الگوهایی که به درد انسان امروز بخورد نیاز داریم
  • زلزله کوهبنان کرمان را لرزاند